English French German Italian Japanese Chinese Russian Spanish
Şifre :
Son Makaleler
Sinop'ta barış meditasyonu düzenlendi

Sinop Güç Birliği Derneği'nce  1 Eylül Dünya Barış günü dolayısıyla, Hamsilos koyunda Bar Devamı..

Haber Bülteni
Ad Soyad :
SİNOP’LU KADINLAR 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
Cuma, 10 Nisan 2015
SİNOP’LU KADINLAR 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 10 Mart 2015 Salı günü, Sinop Güç Birliği Derneğine bağlı üyelerden oluşan 15 kişilik kadın grubu tarafından Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan bayan hükümlü tutuklulara ziyaret gerçekleştirldi.

Programa Kurum Müdürü Özer DUMAN, Kurum 2. Müdürü Kadriye ARSLAN, Sinop Güç Birliği Derneği başkan ve üyeleri, Kurumda görevli bayan personeller ve kadın hükümlü ve tutuklular katıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde bayan hükümlü tutuklulara destek olmak ve onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla gerçekleştirilen ziyaret Kurum toplantı salonunda düzenlenendi.

Samimi bir havada gerçekleşen ziyaret sırasında bayan hükümlü tutuklular kendilerine destek için gelen ziyaretçiler karşısında zaman zaman duygulandıkları ve 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde hatırlanmalarından dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Ziyaret sırasında daha önceden kaleme aldıkları kompozisyonları okuyan hükümlüleden Gülşah BOZKURT “Bugün Günlerden Annem”, Müşerref KOCABIYIK, “Kadın Nedir? ve Messure ZEYBEK “Kadın Olmak” adlı yazıları okudular.Okunan yazılarda ceza infaz kurumunda kalan kadınların gözünden anne, baba ve çocuklar başta olmak üzere sevdiklerinden ayrı kalmanın, onlara duyulan özlemlerin okunması sırasında gelen ziyaretçilerin duygulandıkları gözlerden kaçmadı.

Programın sonunda konuşma yapan Kurum Müdürü Özer DUMAN konuşmasında “8 Mart Dünya Kadınlar Gününde bayan hükümlü tutukluları yalnız bırakmayan Sinop Güç Birliği Derneği’ ne canı gönülden teşekkür ediyor, tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Önceki programlarda da bir çok kez birlikte olduğumuz siz misafirlerimizin bayan hükümlülerimize vermiş olduğu bu destek bizler için çok önemlidir. Görevli bayan memur arkadaşlarımız Kurumumuzdaki bayan hükümlü ve tutuklulara suçlu olarak değil, bir kardeş, bir abla ve devletin bizlere birer emaneti olarak bakmaktadırlar. Bu vesileyle onlara da teşekkür ediyorum.” dedi.

Program son olarak toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Etiketler: sinop
Yorum Yazın